Mida

Notícies

Posa't les piles: les empreses col·laboradores amb EMFO

Avui ens han acompanyat a Ràdio Mollet en Josep Fabra, gerent del restaurant el Celler de Can Torrens de Sant Fost de Campsentelles i també en Jaume Sánchez, la Núria Sánchez i en Franc Estevez, tots ells participants de diferents programes desenvolupats a EMFO adreçats als joves i que han realitzat pràctiques en empreses.

En Josep ens ha explicat que com a empresari "fa un any i mig que hem decidit donar una oportunitat a la joventut per davant de l'experiència". Ha afirmat que "aquest canvi ha costat però si la feina els agrada, és més fàcil adaptar-los a la nostra manera de fer encara que hi haguem de dedicar més hores". I valora molt positivament "que tinguin una formació inicial perquè no comencen des de zero". El valor afegit de tenir joves contractats "és que saben idiomes així podem atendre millor el client". En Josep demana "més recolzament estatal a nivell de subvencions ja que estan donant una oportunitat a un col·lectiu molt afectat per l'atur i al qual han de dedicar moltes hores de formació". Tot i així "estic molt content i ho valoro molt positivament".

La Núria ha realitzat les pràctiques al Mas Salagros de Vallromanes "i estic molt contenta i agraïda perquè s'han pres la molèstia d'ensenyar-me pas a pas les normes i la feina". Personlament "m'han tractat amb respecte i proximitat" i "tornaria a repetir perquè és un lloc 100% recomanable". Des d'EMFO "ens han buscat unes pràctiques on hem pogut posar en pràctica la formació rebuda".

En Jaume ens ha explicat que "estic molt satisfet amb les pràctiques que vaig fer al restaurant de les Pruneres de Mollet tot i que al principi et poses molt nerviós". I en acabar les pràctiques "em van dir que em veien jove però amb ganes i que els havia agradat com ho havia fet; i ara m'han contractat!". En el seu cas va arribar a EMFO "a través d'una meva amiga i haig de dir que vaig rebre molt suport i orientació a més d'una sortida laboral".

En Franc Estevez té estudis universitaris "i he entrat a EMFO per aconseguir el nivell B2 i el nivell mitjà de l'Actic". Actualment "porto dues setmanes realitzant pràctiques a l'Hospital de Mollet". A través de l'equip de l'hospital "rebo molt recolzament i molt suport".

Podeu escoltar el programa de ràdio sencer aquí:

"Posa't les piles" 30/10/2017
30 d'octubre