Mida

Notícies

Posa't les piles: Les escoles de Mollet treballaran els valors de l'emprenedoria per sisè any consecutiu

Avui ens han acompanyat al "Posa't les piles" de Ràdio Mollet representants de dues de les escoles de Mollet del Vallès que estan treballant els valors de l'emprenedoria a través dels programa "Cultura emprenedora a les escoles". Aquestes són el Centre d'Estudis Mollet i l'Escola del Bosc.

En representació de l'Escola del bosc, ens han acompanyat la tutora del grup de primària, la Natalia Salvat, i tres alumnes d'una de les dues cooperatives que han creat al centre: en Mario, la Laura i la Júlia. I del Centre d'Estudis Mollet, un dels centres educatius que participa en el projecte per segon any consecutiu, n'ha vingut el seu tutor Ruben Pina, i els alumnes: Núria, Maria i Aina.

La Natalia, la tutora de l'Escola del Bosc, ens ha explicat que "en aquests moments estem en procés d'escollir l'equip directiu". Fins ara "hem treballat els punts forts i els punts febles de l'alumnat, i han escollit el nom de la cooperativa i preparant-nos per redactar l'acta de constitució i els estatuts". I en el cas del Centre d'Estudis Mollet, en Ruben ens ha afirmat que han decidit repetir l'experiència "perquè és un projecte que inclou molts valors que a l'escola perseguim com ara la transversalitat i també, dona moltes eines a l'alumnat per treballar en el dia a dia".

Els alumnes de l'Escola del Bosc ens han avançat el nom de la cooperativa: “Creativebosc”. Per poder escollir el nom, segons en Mario, "vam fer una pluja d'idees per escollir el nom i vam anar eliminant els que no encaixaven amb els nostres valors". A l'hora de votar els noms "vam necessitar ajuda dels companys de l'altra classe perquè vam empatar dos cops en la votació del nom. I també han definit que "els productes que farem seran artesanals que no necessitin gaire inversió econòmica i que quedin bonics".

Al Centre d'Estudis Mollet "ja hem votat el nom de la cooperativa: Kidsworld". I també "ja hem escollit els càrrecs de la cooperativa". La tresorera del grup, la Núria, ens ha explicat que "em van escollir perquè sóc seriosa, responsable i tinc habilitats amb les matemàtiques". I la Maria, la secretària, diu que "em tocarà guardar tota la documentació". I l'Aina, com a presidenta, ens ha explicat que "quan em vaig presentar com a presidenta vaig destacar les meves habilitats comunicatives".

Podeu escoltar el programa de ràdio sencer aquí:

"Posa't les piles" 06/11/2017
6 de novembre