Mida

Notícies

Posa't les piles: què puc fer si m'inscric a Garantia juvenil?

Aquesta setmana, a Ràdio Mollet hem parlat dels serveis i programes als quals pot accedir qualsevol jove inscrit a la Garantia Juvenil. Per parlar-ne hem convidat a dos joves, en Ricardo Villena i l'Álex Ejarque i ens han explicat els serveis que necessitaven en el moment d'aterrar a EMFO.

En el cas d'en Ricardo Villena, "vaig anar a una gestoria a donar-me d'alta com a autònom i és on em van recomanar que anés a EMFO perquè solen tenir ajudes per a joves". A EMFO "em van explicar que hi havia una subvenció adreçada a joves que es volien donar d'alta d'autònoms". En el seu cas, va rebre suport dels serveis de joves i d'emprenedoria d'EMFO. En aquests moments "estic oferint els cotxes que venc a través de la pàgina web" però més endavant "m'agradaria tenir un espai físic". Segons ens ha explicat "em ve de família ser negociant i emprenedor, i ara que no tinc treball ho vull provar".

Per l'Àlex Ejarque, la Garantia Juvenil li ha servit per "iniciar en breu unes pràctiques laborals a l'Ajuntament de Mollet". En el seu cas, va cursar un Cicle Formatiu de Grau Mig en Administració i ara està cursant el grau superior. L'Àlex, a l'estiu va anar a EMFO "perquè hi vaig anar a fer unes càpsules amb la meva cosina, i després d'apuntar-me em van trucar per una oferta de feina. I quan hi vaig anar, em van comentar el tema de les pràctiques". Segons Ejarque "he continuat ananat a EMFO per l'empatia i el suport que et donen". Respecte les pràctiques "n'espero aprendre, espero que sigui en comptabilitat i mentres seguiré formant-me".

Per poder participar en els programes adreçats als joves o als serveis que s'han explicat és indispensable inscriure's al sistema de Garantia Juvenil. Cada setmana, des d'EMFO, s'ofereixen session informatives adreçades als joves que necessitin suport per inscriure's i per informar-los dels programes als quals poden accedir segons nivell d'estudis i edat.

Podeu escoltar el programa de ràdio sencer aquí:

"Posa't les piles" 13/11/2017
13 de novembre