Mida

Notícies

Posa't les piles: plans d'ocupació de Treball als barris

Aquesta setmana ens han acompanyat a Ràdio Mollet tres ciutadans d'EMFO que han realitzat un pla d'ocupació a Treball als barris: Ulixes Fernández, Maria Pilar Rafoso i José García.

La Pilar ens ha explicat que "ha estat molt temps a l'atur per un accident, i poder participar en aquest pla d'ocupació m'ha animat molt". Només arribar a EMFO "vaig participar en els cursos que em van recomanar i al final he pogut participar en aquest programa". Durant aquests sis mesos "he pogut realitzar tasques de neteja en el meu barri". Personalment "m'ha donat molta seguretat amb mi mateixa" i "reps molt suport i orientació".

En el cas d'en Jose "he fet de peó i de jardiner, i m'ha agradat molt". Per entrar com a pla d'ocupació "estava a l'atur" i "sobretot m'ha agradat molt fer de jardiner". I el fet de treballar "m'ha deixat veure la llum un altre cop i ara toca buscar feina". I si "sortís una formació per poder treballar com a jardiner la faria sense dubtar".

L'Ulixes estava inscrit a la borsa de treball de l'EMFO "i les feines que havia anat trobant fins aquest moment eren molt precàries". I pels meus requisits "vaig poder participar en el procés de selecció dels plans d'ocupació i quan em van dir que havia estat seleccionat vaig tornar a veure la llum com els companys". I a més "m'ha permès treballar al meu poble". El fet de tenir un estudis previs "no vaig haver de fer cap formació complementària abans d'iniciar el pla d'ocupació".

El programa Treball als barris està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Miniseteri de Treball.

Podeu escoltar el programa de ràdio sencer aquí:

"Posa't les piles" 20/11/2017
20 de novembre