Mida

Notícies

Posa't les piles: foment de la cultura emprenedora a les escoles

Aquesta setmana ens han acompanyat al programa "Posa't les piles" de Ràdio Mollet l'alumnat de les escoles Lestonnac i del Sant Gervasi que estan treballant les cooperatives escolars a través dels programes de foment de la cultura emprenedora a les escoles.

La Yolanda Pérez, tutora de l'escola Sant Gervasi, ha vingut acompanyada dels alumnes Nekane, Pol, Biel i Alonso. Des d'un inici"va costar una mica perquè havies d'explicar molts conceptes del món laboral" però "un cop van conèixer l'objectiu del treball i que havien de crear productes i fer un mercat ho van veure més clar i es van motivar". Segons la Yolanda "tot i que fa sis anys que ho fem, i que els passos són els mateixos, sempre és diferent per l'alumnat". Com que treballen 110 alumnes a la mateixa cooperativa, la Yolanda ens explica que "cada aula es gestiona els seus diners i productes, i els oferim una formació perquè puguin continuar treballant la cooperativa".

L'Alonso, un dels alumnes col·laboradors, ens ha explicat "que ja hem escollit quins productes volem fer". I en Pol ha afegit "que tot el que ens ha explicat és correcte" i també ha afegit "que una part dels diners que guanyem els destinem a una escola que hem creat al Camerún". La Nekane ha explicat que tenim "presidents, tresorers i secretaris per cada una de les quatre aules".

La Carme Massó és la tutora de l'escola Lestonna i l'acompanyen l'Eric, en Pau i en Marc. En concret representen dues cooperatives, una per cada aula. La Carme ens ha explicat "que també fa 6 anys que desenvolupen el projecte" i en concret "cada grup classe és una cooperativa i fem tots els processos des del principi: constitució de la cooperativa, dels estatus, dels logos i la producció dels productes...". A nivell dels productes "creem diferents grups cooperatius a cada classe i cada grup proposa un producte". I a nivell de valors "es treballa amb equip, la responsabilitat,...a nivell pedagògic és molt útil".

L'Eric ens ha avançat que "de productes hem creat punts de llibres amb imants, globus antiestressos..." i ha afegit que "hem creat els productes segons les habilitats que teníem cadascú de nosaltres". En Pau ens ha explicat "que per escollir el nom vam fer propostes i per votació de grup ho vam decidir".

Podeu escoltar el programa de ràdio sencer aquí:

"Posa't les piles" 15/01/2018

Dilluns 15 de gener de 2018