Mida

Notícies

Posa't les piles: formació per a persones a l'atur

Aquesta setmana ens han acompanyat a Ràdio Mollet la Rosa Casale, gerent de la botiga Bibi de Mollet i l'Eva Maria Fernández per parlar del programa 30 Plus, projecte que ofereix formació a persones en situació d'atur i ajudes a la contractació per a empreses.

La Rosa Casale ens ha explicat "que l'any passat vaig adreçar-me a EMFO per contractar personal perquè no en trobava". Però aquest any "han estat des d'EMFO que s'han adreçat a mi per oferir-me el programa 30 Plus per poder contractar nou personal". En el seu cas"em vaig adreçar a EMFO perquè posar un cartell no em va funcionar, ve molta gent". I des d'EMFO " ja fan un primer cribatge dels perfils que busques, et passen els currículums que encaixen i l'entrevista final m'agrada fer-la a mi". Com a empresària "he vist que necessito personal amb experiència i per això em va interessar que fos major de 30 anys".

L'Eva ens ha explicat per telèfon "que vaig arribar a EMFO perquè sóc de Mollet i el coneixia pel meu entorn d'amics que quan estaven a l'atur feien servir aquest servei". Abans "no havia necessitat anar a EMFO però l'empresa on treballava van fer una ERE i ens van fer fora". Arrel d'aquesta situació "vaig inscriure'm a l'oficina de treball però em vaig adreçar a EMFO, i em van proposar participar del programa 30 Plus". A més "fa uns dies que he iniciat la formació online de comptabilitat en horari laboral". En concret, l'Eva està treballant a Fecosauto i realitza tasques de suport al cap comptable i tasques d'auxiliar administrativa.

El programa 30 Plus ofereix formació específica pels participants de 30 Plus en el moment de trobar una feina perquè és específica pel lloc de treball i millora així la seva formació. I a l'empresa se li ofereix una subvenció a la contractació de persones que estan a l'atur, a més a més de la formació a la persona que contracten.

El Programa 30 Plus està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Podeu escoltar el programa de ràdio sencer aquí:

"Posa't les piles" 29/01/2018

Dilluns 29 de gener de 2018