Mida

Notícies

Posa't les piles: serveis adreçats a joves

Aquesta setmana ens han acompanyat en Jaume Sánchez i la Cecilia Elizabet Césaro per explicar-nos la seva experiència amb els serveis adreçats a joves a EMFO. I coneixerem si han trobat la seva primera feina i/o si continuen estudiant.

En Jaume va entrar al programa Joves per l'Ocupació "perquè vaig acabar l'ESO però no vaig fer res més" i va ser "a través d'una amiga meva que va fer un curs de cambrera que em va parlar d'EMFO" i "m'hi vaig adreçar". Durant el curs "vaig rebre formació d'auxiliar de cambrer, vaig realitzar les pràctiques al restaurant Les Pruneres i actualment hi estic treballant". I a més "cada tres setmanes em trucaven per fer seguiment de les pràctiques i per saber com estava, en aquest sentit estic molt content". En el seu cas "si no hagués fet el curs hi hauria coses que no sabria fer, com ara portar una safata perquè no et caiguin les coses". El seu objectiu era "treballar un temps perquè l'hostaleria m'agrada però vull estudiar el grau mig d'eletromecànica". El fet d'anar a EMFO "és perquè des de casa sé que no ho faré, i anar a un espai de forma presencial amb suport tècnic m'ajuda".

La Cecilia va realitzar l'itinerari d'auxiliar de comerç "i de mica en mica vaig aprendre moltes coses, com ara el procés d'atenció al client, com assessorar-lo, detectar les seves necessitats...". En el cas de la Cecilia "estava en un cicle formatiu de comerç però ho vaig deixar, i com que em vaig apuntar a Garantia juvenil des d'on vaig contactar amb l'equip d'EMFO". Actualment "he tornat a l'escola d'adults de Mollet per fer el graduat en educació secundària i també estic treballant de distribuïdora de productes d'una casa de cosmètics" i "el meu objectiu és mantenir la feina i continuar estudiant". És important "tornar a la rutina i tenir un suport orientador que m'ha anat molt bé".

Tots dos joves han reconegut "que ens vam cansar d'estar a casa. I acaben amb la pregunta "Què m'espera? Estar tota la vida a casa sense fer res quan ara és el moment de preparar-nos pel nostre futur?".

El programa Joves per l'Ocupació està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

Podeu escoltar el programa de ràdio sencer aquí:

"Posa't les piles"19/03/2018
Dilluns 19 de març