Mida

Recursos per cooperatives

altLes cooperatives són empreses gestionades democràticament pels seus socis, que participen activament en les decisions tècniques i productives. 

Els socis també prenen les decisions estratègiques de l'empresa, ja que n'assumeixen els riscos econòmics i socials que comporta el fet de ser-ne titulars, propietaris. Aquesta organització requereix un alt nivell de motivació de les persones que en formen part.

Les cooperatives aporten un valor afegit al sistema econòmic: creen ocupació estable i de qualitat, i permeten als ciutadans tenir una influència directa en els assumptes del mercat que els afecten.
 
El cooperativisme es fonamenta en un conjunt de valors que són en essència universals: autoajuda, autoresponsabilitat, igualtat, equitat, solidaritat, honestedat, transparència i responsabilitat social.
 
 
Posa't en contacte amb nosaltres i t'assessorarem per trobar la forma jurídicia que més s'adequa al teu projecte, ja sigui una cooperativa o no.

 

AGENDA

-  15/10/2015 -  I Jornada Interuniversitària Internacional sobre Economia Social i Cooperativisme: Universitat, emprenedoria i economia cooperativa

Postgrau en economia cooperativa (del 16 de novembre de 2015 al 16 de març de 2016), organitzat per l'IGOP

Taller de governança cooperativa (dimarts 6, 13, 20 i 27 d'octubre - de 15:30 a 19:30 hores), organitzat per ARACOOP

 

ENLLAÇOS D'INTERÈS

- ARACOOP

-Aposta, escola de cooperativisme

- Coopcat, confederació de cooperatives de Catalunya

- Cooperatives de Treball de Catalunya: directori de cooperatives

- Nova llei de cooperatives, de juliol de 2015

- Economia cooperativa, recursos del Departament d'Empresa i Ocupació

Àrea privada