In: Comunicació

El dia 30 d’octubre, 5 joves molletans van començar a treballar a l’Ajuntament de Mollet amb contracte de pràctiques de 6 mesos. Per aquest motiu, ens han acompanyat la Fatima El Moussaoui, l’Adrian Fuentes i la Irene Rey Quer per parlar de les seves expectatives, i en Francisco López , tècnic de Prevenció de Riscos Laborals de l’Ajuntament de Mollet per conèixer on realitzaran les pràctiques i quines tasques desenvoluparan.

La Irene ens ha explicat que “em vaig anar a donar d’alta a la borsa d’EMFO perquè era una forma d’accedir a diferents ofertes”.  Justament “quan se m’acabava el contracte em vaig apuntar a Garantia Juvenil i em van oferir realitzar aquestes pràctiques remunerades”. El primer dia “he començat a donar suport en formació laboral, contractació i prevenció de riscos laborals”. A nivell laboral “és un repte perquè sempre havia treballat l’atenció al client i el fet d’estar a recursos humans m’obre noves portes”. 

En el cas de l’Adrian “coneixia EMFO per altres persones” i “tot i que em vaig apuntar a diferents borses per trobar feina després de finalitzar els estudis, només em van trucar de l’EMFO”. L’Adrian ens ha explicat que “em van trucar per poder-me explicar l’oferta”. A nivell laboral ens comenta que “a més d’experiència laboral, les empreses també demanen idiomes com l’anglès i el francès”.

La Fatima es va apuntar a l’EMFO el 2015 “quan vaig acabar el grau mig d’administració i com que no em sortia feina d’aquest àmbit he anat treballant d’altres coses”. La Fatima ens ha explicat que “em vaig donar d’alta a la borsa d’EMFO perquè m’havien explicat que t’ajudaven en la recerca i que era més fàcil”. A nivell laboral “és el primer cop que treballo del que he estudiat”. A data d’avui “les meves expectatives és trobar feina de l’àmbit d’administració”.

En Francisco és tutor de pràctiques de la Irene i és tècnic al departament de Recursos Humans de l’Ajuntament de Mollet. Pels tutors “l’entrada de persones en pràctiques implica reorganitzar les tasques per tal que puguin desenvolupar-se professionalment i puguin aprendre”.El primer dia “els acollim i després s’adrecen als departaments on realitzaran les pràctiques”. El fet de tenir persones en pràctiques “és molt positiu perquè et permet potenciar les seves competències per una banda, i pensar tasques que s’adaptin a les seves aptituds”.

L’objectiu d’aquests pràctiques remunerades és aconseguir un impuls per entrar al món laboral a través d’adquirir més experiència.

Podeu escoltar el programa sencer aquí.

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇