PLA D'EMPRESA

Test idea: per reflexionar sobre el teu projecte i la manera com el vols desenvolupar.
Perfil emprenedor: per treballar i incorporar actituds, habilitats i destreses que contribueixen a l’èxit de qualsevol projecte empresarial: les competències emprenedores.
Pla Empresa en línia: una guia per l’elaboració i redacció del teu projecte empresarial.

TRÀMITS TELEMÀTICS

– Informació general de la tramitació a realitzar per a l’obertura d’establiments comercials o industrials (tràmits)
Seu electrònica de l’Ajuntament de Mollet

LEGISLACIÓ

*Registre patents i marques.
Oficina de Gestió Empresarial: registre d’entrada d’expedients de Patents i Marques que es tramiten a l’Oficina Española de Patentes y Marcas.
Registre Mercantil Barcelona: inscripció mercantil d’empreses, registre d’escriptures, notes simples, presentació de llibres comptables i de comptes anuals.
Registre Mercantil Central: permet l’accès a la informació mercantil de les empreses inscrites, així com sol·licitar la denominació social de l’empresa mercantil que volguem crear.
Guia de tràmits i formes jurídiques: per conèixer les diferents formes jurídiques i analitzar quina s’adequa a la teva situació.
Agencia Tributària: informació sobre obligacions fiscals, models impostos i tràmits on line mitjançant la Seu Electrònica.
Seguretat Social: informació sobre prestacions, cotitzacions, drets i obligacions en matèria de seguretat social tant per a treballadors, pensionistes com empresaris.
Llei de protecció de Dades: aplicatiu per avaluar com estas aplicant la LOPD al teu negoci i saber què has de tenir en compte si encara no has iniciat l’activitat.

FINANÇAMENT

Guia de Finançament: tota la informació necessària perquè tinguis clar quins són els productes i ajuts que s’adapten més al teu projecte empresarial.
Avalis: ajuda a l’accés al finançament de pimes i autònoms catalanes, davant entitats financeres, millorant les condicions econòmiques de les operacions i cobrint possibles carències de garanties i solvència que les entitats financeres sol·liciten a pimes i autònoms.
Institut Català de Finances: impulsa i facilita l’accés al finançament del teixit empresarial amb seu a Catalunya, principalment pimes, actuant com a complement del sector financer privat.
Capitalització de l’atur: per percebre d’una sola vegada l’import total o parcial -segons la modalitat- de la prestació per atur de nivell contributiu.

NOVES TECNOLOGIES

EinesTIC: paquet informàtic concebut per donar resposta als requeriments informàtics bàsics d’una petita empresa o d’un treballador autònom.
ACTIC: és la certificació acreditativa de la competència digital.

ALTRES ENLLAÇOS D'INTERÈS

Reempresa: ajuda a emprenedors que volen cedir el seu negoci o a emprenedors que volen agafar el relleu d’un negoci ja existent.

Informació

Si vols obrir el teu propi negoci, escolta els serveis que et podem oferir a Emfo al programa “Posa’t les piles” de Ràdio Mollet on expliquem tot el cicle de vida d’una empresa, des de l’idea inicial fins a la seva expansió o traspàs.
Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇