CULTURA EMPRENEDORA A L'ESCOLA I APRENDRE A EMPRENDRE

Des de l’any 2012, EMFO col·labora amb les escoles de Mollet per promoure la cultura emprenedora entre els més petits a través del projecte “Cultura emprenedora a l’escola“, impulsat per la Diputació de Barcelona.

L’alumnat de 5è de primària simula la creació, organització i gestió d’una cooperativa escolar de la qual tots en formen part. Els alumnes, de manera organitzada i en equip, pensen el nom i la imatge corporativa de cada cooperativa, fan un estudi de mercat per pensar el producte que vendran, calculen el preu, etc.

D’aquesta manera es treballen valors com l’esforç, l’autonomia, la responsabilitat, i s’estimula que els nens siguin capaços de prendre decisions i aprendre tant dels errors com dels encerts.

RECURSOS PER COOPERATIVES

Les cooperatives són empreses gestionades democràticament pels seus socis, que participen activament en les decisions tècniques i productives.

Els socis també prenen les decisions estratègiques de l’empresa, ja que n’assumeixen els riscos econòmics i socials que comporta el fet de ser-ne titulars, propietaris. Aquesta organització requereix un alt nivell de motivació de les persones que en formen part.

Les cooperatives aporten un valor afegit al sistema econòmic: creen ocupació estable i de qualitat, i permeten als ciutadans tenir una influència directa en els assumptes del mercat que els afecten.

El cooperativisme es fonamenta en un conjunt de valors que són en essència universals: autoajuda, autoresponsabilitat, igualtat, equitat, solidaritat, honestedat, transparència i responsabilitat social.

Des d’EMFO t’oferim suport per constituir la teva cooperativa!

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem per trobar la forma jurídicia que més s’adequa al teu projecte, ja sigui una cooperativa o no.

ENLLAÇOS D'INTERÈS

ARACOOP

Aposta, escola de cooperativisme

Coopcat, confederació de cooperatives de Catalunya

Cooperatives de Treball de Catalunya: directori de cooperatives

Nova llei de cooperatives, de juliol de 2015

Economia cooperativa, recursos del Departament d’Empresa i Ocupació

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇