In: Comunicació, General

Per sisè any consecutiu, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, a través de l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i Ocupació (EMFO), ha posat en marxa el programa Treball i Formació. D’aquesta convocatòria se’n beneficiaran 31 persones, igual que en les dues edicions anteriors.

El projecte combina formació i contractació i s’adreça a persones en situació d’atur beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania, i a persones aturades de 45 anys que hagin exhaurit la prestació i/o subsidi de desocupació.

Aquests plans inclouen un contracte de sis a dotze mesos a jornada completa per a realitzar tasques administratives, de peó, de suport a equipaments municipals i de civisme, entre d’altres.

L’alcalde Josep Monràs, ha explicat que “per voluntat pròpia, aquest ajuntament segueix incloent als pressupostos municipals partides i recursos destinats a contractar aturats de llarga durada”. Per Monràs “ és la nostra obligació, com administració local i com a govern de la ciutat, vetllar especialment per aquells col·lectius més vulnerables, i en aquest sentit, avui hem contractat 31 persones desocupades i en seguirem contractant més”. Monràs també ha volgut recordar que “aquesta seguirà sent una de les prioritats d’aquest govern, i tot i que encara queda molta feina per fer, que Mollet, l’any 2018, hagi estat la ciutat de la comarca que més ocupació ha generat, ens anima a seguir treballant en aquesta línia”.

De la seva banda, el regidor d’Ocupació, Raúl Broto, ha desitjat “que aquesta contractació els serveixi de trampolí per entrar definitivament al mercat laboral i poder trobar una feina estable”. Per Broto “òbviament la qüestió econòmica, el tenir uns ingressos, es fonamental, però no cal oblidar que també és important tenir en compte la dignitat de les persones”.

Tots els plans d’ocupació contenen 60 hores de formació: 30 hores de competències digitals bàsiques i 30 hores dedicades al desenvolupament d’estratègies personals pel manteniment i consolidació del lloc de treball.

En total, des de la posada en marxa del programa Treball i Formació, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha contractat 175 persones.

El programa Treball i Formació està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, i el Fons Socia

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇