In: Comunicació, General

Aquesta setmana ens han acompanyat a Ràdio Mollet la Neus, la Silvia i la Vanessa per explicar-nos quin és el seu procés de retorn al món laboral després de molt temps a l’atur.

La Neus va arribar a EMFO “a través dels serveis socials de l’Ajuntament de Mollet”i “portava 8 anys sense treballar perquè vaig optar per cuidar els fills”. Ara per ara “estic treballant per reorientar el meu objectiu professional ja que amb la situació familiar no puc retornar a l’hostaleria”. Després de tants anys a l’atur “necessites suport perquè tens pors ja que no tractes tant amb la gent i perds confiança en tu mateixa; i a més, he perdut l’habilitat de buscar feina”. Actualment “estic cercant feina relacionada amb la manipulació”. La Neus ha realitzat pràctiques en una empresa “així tornes a agafar hàbits i et cuides més”.

La Silvia ens ha exposat que “no trobo feina del que estic buscant perquè és molt concreta: auxiliar de veterinària i perruqueria canina”. En el seu cas “no tinc suport per part del meu entorn” i “des de l’Hospital de Mollet em van adreçar a EMFO per tal que m’orientéssin”. A través d’EMFO “he realitzat noves pràctiques a Mollet i he agafat més confiança per trobar feina del que busco”. En total “porto 9 anys a l’atur i tinc clar que no vull treballar de manipuladora perquè la prioritat és la meva família”. La Silvia manifesta que “vull treballar del que he estudiat”.

La Vanessa ha optat per l’autoocupació i “he decidit muntar el meu propi negoci: una botiga de llaminadures, pastissos i regals pels aniversaris”. Va arribar a EMFO “per decisió pròpia perquè els meus amics me’n van parlar”. En un primer moment “les feines que em buscaven no m’anaven bé pels horaris i em van proposar gestionar el meu propi negoci”. Tot just fa una setmana que ha obert la botiga “i ha rebut assessorament en tot moment per part d’EMFO”.

A través de programes d’acompanyament i d’orientació que s’adrecen a diferents col·lectius, l’equip d’EMFO dona eines a pesones que porten molt temps a l’atur per tal que retornin al mercat de treball. Aquests programes són el SIOAS, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Departament de treball, afers socials i families, i el Fons Social Europeu, i el projecte “Renda garantida de Ciutadania. Itineraris d’inserció” està subvencionat pel Departament de Treball, Afers socials i famílies  de la Generalitat de Catalunya. I a través d’aquests programes, com que són col·lectius vulnerables, es fa un treball de sensibilització amb les empreses.

Pots escoltar el programa sencer aquí.

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇