In: Comunicació, General

Avui ens ha acompanyat a Ràdio Mollet en Xavier Rodríguez, professor de Formació i Orientació Laboral (FOL) d’Integració social i d’Educació Infantil de l’IESGallecs .

En Xavier ens ha explicat que “enguany buscaven una col·laboració per tal de posar els joves prop de la realitat laboral que anés més enllà de les xerrades i al mateix temps, ell en fos el protragonista”. Entre l’institut i EMFO “hem construit uns tallers que ens acosten a aquest objectiu”. L’alumnat participant en aquests tallers de recerca de feina “és de cicles formatius de grau professional i en el seu itinerari cursen l’assignatura de formació i d’orientació laboral”. A FOL “se’ls ensenya a crear els propis projectes professionals, el seu currículum… eines que EMFO també ofereix i per tant, creiem que és una coincidència molt interessant per treballar-ho junts”.

Com a novetat, juntament amb EMFO “hem creat un taller on en una primera part, proposem als joves que enviïn les seves candidatures a una oferta de feina d’EMFO per tal que apliquin les eines que els hem donat per buscar feina”. I amb tots els currículums que EMFO rep “en fan un cribatge i el dia que venen a l’institut simulen un procés de selecció amb els candidats”. La idea és que l’alumnat “realitzi un procés personal i visqui l’experiència en primera persona perquè sempre queda més”. Enguany “ja hem posat el taller en pràctica i l’alumnat hi posa molt interès”.

Els tallers d’experimentació amb els instituts d’educació secundària de Mollet del Vallès és una novetat que l’equip de joves d’EMFO ha començat a posar en pràctica aquest any.

Pots escoltar el programa sencer aquí.

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇