In: Comunicació, General

Aquesta setmana ens han acompanyat en Jaime Blanco i en Josep Tienza, dos joves que han estat contractats en modalitat de pràctiques durant 6 mesos a l’Ajuntament de Mollet del Vallès sota la supervisió d’un tutor, i la Maria Rosa Boada, responsable del Servei de Promoció de la ciutat, patrimoni documental i recerca de l’Ajuntament de Mollet que ha realitzat de tutora d’en Josep.

En Jaime Blanco ens ha explicat que “estic inscrit a EMFO des que vaig estudiar el Grau Mig” però aquest cop “ha estat EMFO qui m’ha trucat directament per informar-me d’aquest programa“. En Jaime afirma que “EMFO és la primera opció per buscar feina ja que tenen ofertes, cursos d’especialització i el suport que t’ofereixen per preparar el currículum”. I que “està molt bé adreçar-se a EMFO quan acabes un grau professional ja que no saps per on començar i és un servei públic, per tant, tot són avantatges”. Del pas per l’Ajuntament de Mollet “en recordo el suport de tot l’equip on he realitzat les pràctiques i la paciència que van tenir amb mi”. Per en Jaime “poder conèixer què es fa des de l’ajuntament del teu municipi i poder-lo conèixer des de dins és molt interessant”. En aquests moments “estic estudiant Pedagogia per la tarda”.

En Josep Tienza recorda que “he entrat a fer pràctiques en un lloc que desconeixes i la tutora, la Maria Rosa, i tot l’equip, m’han donat molt suport”. Per en Josep “aquesta ha estat la meva primera experiència laboral”. En Josep ha afirmat que “també estic inscrit a EMFO per buscar feina des que vaig acabar els estudis”. Durant les pràctiques “he adquirit molts coneixements de la meva ciutat ja que des del Centre d’Estudis Molletans es fa molta feina, he realitzat recerca, arxiu de fotografies, entre altres“. Sobretot “destacar que des de fora no veus tot el què es fa dins d’un Ajuntament i ara ja ho conec més”. I pel currículum “poder posar que has estat en un ajuntament també ajuda”. En aquests moments “m’estic preparant per fer oposicions però també tinc ganes d’obrir el meu estudi de fotografia”.

La Rosa Maria Boada ha estat la tutora d’en Josep Tienza. Des de l’Ajuntament “ens motiva tenir joves en pràctiques perquè és un col·lectiu molt format i actualment l’afecta molt l’atur”. En el cas d’en Josep hi ha hagut una evolució “perquè ha posat en pràctica els coneixements que tenia i a més, ha adquirit experiència”. I ha destacat que “treballar, a més d’aplicar els teus coneixements, també implica interactuar amb persones, valorar la feina dels altres, treballar en equip, respectar els espais de treball, entre altres”. L’aprenentatge és mutu “perquè et fan plantejar i dubtar de coses, millorar-les…”.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, i el Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu per al període 2014 – 2020.

Podeu escoltar el programa sencer aquí.

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇