In: Comunicació, General

En Fernando va decidir crear el seu propi lloc de treball donant continuïtat  a un negoci del barri en traspàs per jubilació. La clau ha estat tenir clar l’objectiu i rebre un assessorament professional per part de l’equip d’EMFO.

Us presentem el reemprenedor Fernando Barranco

Edat: 54

Data de la formalització de la compravenda: 07 de gener de 2019

Cost de l’operació: 40.000€

  1. A què es dedica el negoci que has reemprès?

És una botiga tradicional de venda a particulars de material elèctric domèstic, làmpades, plafons juntament amb articles de fontaneria com poden ser aixetes i complements de bany. La botiga té una trajectòria de 29 anys a la població de Mollet i no podia deixar perdre un negoci d’aquestes característiques ja que encaixava amb el tipus de negoci que estava buscant.

  • Quines són les motivacions que t’han impulsat a venir a Reempresa?

Als meus 54 anys vaig quedar a l’atur i vaig trobar dificultats per poder trobar una altra feina degut a la meva franja edat. Per això vaig decidir a crear-me el meu propi lloc de treball a través d’un negoci ja en funcionament.

Jo ja coneixia al cedent perquè havia sigut client de la botiga i quan em va parlar de que es jubilava, vaig decidir assessorar-me a EMFO per veure si aquest negoci s’ajustava al que jo tenia en ment. I justament estan desenvolupant el programa Reempresa, el qual podia donar resposta a la meva demanda.

  • Quin toc personal li pretens donar al negoci per fer-lo créixer?

M’he decidit a reordenar la botiga per canviar la ubicació d´alguns articles, col·locant en llocs més destacats aquells productes que m’interessin més vendre.

D’aquesta manera, busco impulsar les vendes en productes de temporada (com per exemple ventiladors en temps de calor o bé radiadors elèctrics en temporada d’hivern).La meva experiència professional també és clau per poder donar un servei més acurat als clients.

També compto amb la col·laboració un instal·lador autònom que fa les petites reparacions dels clients de la botiga.

  • Quin acompanyament heu pactat amb el cedent per què et pugui transmetre tot el coneixement i la clientela?

Al principi de l’activitat he comptat amb el compromís de l´anterior propietari que durant un període de vint dies estarà amb mi a la botiga per anar- me presentant tant els clients habituals, als que coneix pels seus noms de pila, i els proveïdors que actualment el subministren. Aquesta entrada i compromís, em permet que el client habitual no tingui desconfiança d’entrada ja que es correspon a una presentació formal i indica per part del propietari que confia en la persona a la qual ha deixat la seva botiga. D’aquesta manera, es provoca una menor sortida de clients possibles que es puguin contemplar.

  • Voldràs ampliar la plantilla i contractar alguna persona?

En principi no està contemplat ja que és un negoci per autoocupació. L’anterior titular del negoci va estar sempre sol i jo crec que pel volum de negoci, no serà necessari contractar ningú a priori.

  • Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Va ser un període curt, van ser quatre mesos en el que es va valorar el negoci, treballar la viabilitat del mateix amb la meva casuística i demanar finançament bancari.

En tot moment va haver per part del cedent disposició per poder tenir converses tranquil·les de cara a poder fer la transmissió de l’empresa sense cap mena de problema.

De fet, entre tots dos, hem estat fent inventari de producte per tal de poder determinar el volum del que hi havia a la botiga.

  • Quines son les avantatges i les dificultats que s’ha trobat en aquest camí per a reemprendre?

El principal avantatge és la capacitat de decidir en relació a la trajectòria que vull dissenyar per al meu negoci. La única dificultat ha sigut poder fer aquest inventari del qual parlava anteriorment, ja que tenim moltíssimes referencies de productes les quals no estaven contemplades.

  • Quin consell donaries a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reemprendre?

El principal consell és que si no ho tens clar, no t’hi fiquis. Per això jo he pogut comptar amb suport professional de l’equip d’EMFO, el qual m’ha assessorat en tot moment dels aspectes claus a tenir en compte per a la compra de l’empresa.

Amb el seu suport he pogut determinar la capacitat potencial de generar ingressos i els diferents ítems a tenir en compte per poder no només continuar amb la gestió de la botiga, sinó també el volum de clients potencials que necessito tenir per poder augmentar la rendibilitat del meu negoci.

  • Què opines del suport rebut per part de l’equip d’EMFO?

És necessari que puguis tenir aquest tipus de servei ja que pots tenir una lleugera idea de com fer funcionar un negoci, però és bàsic poder tenir un acompanyament a través de professionals dedicats a aquest tipus d’assessorament.

“(…) Jo ja coneixia al cedent perquè havia sigut client de la botiga i quan em va parlar de que es jubilava, vaig decidir assessorar-me a EMFO (…)”

Els serveis adreçats als emprenedors, reemprenedors i empreses d’EMFO, entre els quals s’inclou el Punt d’Atenció Reempresa, estan ubicats al nou edifici de MolletHub. Aquest és el punt de referència de Mollet però també de diferents municipis del Baix Vallès: Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles i Vallromanes.

A la pàgina web d’EMFO es poden consultar els cedents i els reemprenedors que actualment s’estan gestionant des del Punt d’atenció de Reempresa situat a l’Empresa Municipal per a la formació ocupacional i l’ocupació de Mollet.

Si estàs interessat en donar continuïtat a un negoci en traspàs, contacta amb EMFO a info@emfo.cat o 93 570 51 60.

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇