In: Comunicació, General

Per explicar els serveis adreçats a joves, i més en concret el programa Singulars, ens han acompanyat dos joves usuaris d’EMFO, la Julia Abadiano i en Rafa Márquez, i també, la formadora de cuina del programa Singulars, la Montse Tapia.

La Montse Tapia és formadora de cuina al programa Singulars que està desenvolupant EMFO. Per fer formació a joves “hem de tenir en compte que estan provant què volen fer” i “a Singulars tenim un grup de diferents edats i cultures”. Però “tenen motivació, actitud” i “estan iniciant un camí professional que en molts casos és profitós”. Com a dificultat de formar joves dir que “costa mantenir la seva atenció durant la teoria” però “quan entren a la cuina, ho posen en pràctica i en veuen un resultat, els agrada molt i els motiva”.

En Rafa Márquez, quan va arribar a Singulars, “no sabia res de cuina, només ho feia la meva mare”. Va ser “a partir d’un amic que ens vam anar a apuntar a EMFO”. Durant el curs “he après moltes coses perquè no sabia res, tan a sala com a cuina”. Les formadores “són exigents i és com ha de ser per mantenir l’interès i la professionalitat del curs”. El seu objectiu “és treballar” i “en un futur potser continuar estudiant”. Durant el brunch que es va fer al CIRD Barcala divendres “estava de cambrer darrera la barra”.

La Julia Abadiano va entrar al programa Singulars “perquè em van trucar des d’EMFO i em va interessar participar en el de cuina tot i que em van oferir diferents opcions”. Segons la Julia “el curs ha estat més del que m’esperava”, de fet “pensava que seria més fàcil, però he après molt”. Des que he fet el curs “ara cuino més a casa”. I “espero poder treballar i estudiar al mateix temps”. A la Julia li agradaria “continuar aprenent cuina perquè veig que sé molt poc”.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Podeu escoltar el programa sencer aquí.

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇