In: Comunicació, General

El regidor d’Ocupació i Vicepresident d’EMFO, ha col·laborat en el programa Posa’t les piles de Ràdio Mollet per fer un balanç del primer semestre d’EMFO i del nou espai MolletHub.

Des d’EMFO “es posa el granet de sorra per ajudar a la ciutadania de Mollet a trobar feina, sigui a través d’orientació laboral i/o amb formació”. Si mirem les dades amb perspectiva “aquest mes de juny tenim menys de 3.000 persones en situació d’atur a Mollet, i fa 8 anys n’hi havia el doble”.

Des de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, a través d’EMFO, “estem molt atents als diferents col·lectius de persones que els afecta més l’atur: majors de 45 anys, joves i dones als quals se’ls dona suport amb diferents programes”. Si “mirem en general el perfil dels aturats, hi ha una dada molt important, que és que el 90% tenen el graduat escolar”. I “la formació més professionalitzadora l’hem de potenciar perquè tinguin més oportunitats de trobar feina”.

Els plans ocupacionals “són una eina que tenim a l’Ajuntament de Mollet que creiem que son molt importants” perquè “a més de treballar, tot i que és per un temps concret, s’estan formant per desenvolupar una feina”. Encara que “el contracte només sigui per 6 mesos, a nivell psicològic els predisposa a tornar al mercat de treball a més d’aprendre una nova feina”. I “per suposat, també seguirem donant suport al PIVEM, els plans ocupacionals de l’Ajuntament de Mollet”.

MolletHub neix “perquè tot i que des d’EMFO ja es feia bona feina en emprenedoria i promoció econòmica” però “des de l’Ajuntament es volia fer un pas més i fer coses diferents per poder ampliar serveis i donar resposta a noves demandes”. I “amb el nou edifici al centre de la ciutat ens va sortir l’oportunitat”. Mollethub “seguirà fent formació en innovació, fomentant el networking entre els emprenedors i les noves empreses i oferint espais per a empreses i emprenedors…”. Aquest nou centre “el vam obrir per poder escoltar què ens demana la ciutadania i poder cobrir les necessitats, tal i com ens va assessorar la Universitat Autònoma de Barcelona”.

De cara al setembre “estem repensant com implicar-hi les empreses, la ciutadania, els instituts,… també estem treballant amb el departament de Joventut de l’ajuntament per veure com hi encabim algunes de les activitats que estem fent, entre altres”. L’objectiu “és oferir nous serveis que evitin que la ciutadania s’hagi de desplaçar a Barcelona, per posar un exemple”.

En el proper semestre “des d’EMFO estarem atents a les noves convocatòries de programes per poder posar a l’abast de la ciutadania de Mollet totes les eines possibles perquè puguin trobar feina”. Segons Broto “dos reptes d’aquest mandat és per una banda, millorar la promoció econòmica a través del MolletHub, els polígons i la relació amb les empreses”. I per l’altra “crear un espai per propiciar la relació entre EMFO, instituts, empreses, entitats,… per impartir formació amb sortides professionals que interessin més a les empreses”.

Podeu escoltar el programa sencer aquí.

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇