In: Comunicació, General

Quan volem crear una societat és necessari proporcionar-li un nom. Aquesta és una elecció important doncs és com coneixeran el nostre projecte i amb el nom que facturarem.

Un cop l’haguem escollit, és necessari verificar que aquest no està sent utilitzat per cap altra societat i evitar confusions amb les ja existents, per aquest motiu se sol·licita el Certificat de Denominació Social al Registre Mercantil Central.

A més, aquest Certificat també és necessari per tramitar la constitució de la Societat. Per aquests motius, us expliquem com aconseguir-lo.

Per obtenir la denominació social cal demanar-la al Registre Mercantil Central, i es pot sol·licitar de tres maneres:

– Per via telemàtica a través de la web del Registre Mercantil Central

(www.rmc.es).

– Per correu postal, remitent una carta a les oficines del registre Mercantil Central i aquest ens contestarà també per aquesta via.

– Presencialment a les oficines del Registre Mercantil Central, ubicades a Madrid.

Us recomanem tramitar-ho a través de la pàgina web perquè permet sol·licitar el certificat qualsevol hora del dia durant els 7 dies de la setmana.

Així doncs, ens dirigim a la web abans indicada i entrem a l’àrea de sol·licitud a on indicarem la finalitat del certificat (Constitució, canvi de denominació per SL o per SLNE) i com interessat o beneficiari de la certificació s’haurà d’incloure la persona fundadora o promotora.

En una mateixa sol·licitud, i pel mateix cost, aquesta ens permet indicar fins a cinc noms diferents; en cas de certificació negativa es consignaran per ordre de preferència.

Al costat del camp de denominació social, trobareu una altra finestra per escollir la forma o tipus en el desplegable de la mateixa (Societat Limitada,…).

I finalment escolliu el format d’entrega, físic per correu o virtual per e-mail. En funció de l’opció triada el preu varia; un cop seleccionat el format, procedim al pagament i la seva confirmació.

Un cop obtingut el Certificat assegurant que no figura registrada la denominació sol·licitada, aquesta queda reservada a nom de l’interessat durant 6 mesos des de la data d’expedició, tot i que es pot renovar si encara no s’ha constituït la societat.

Malgrat això, si no es constitueix la societat dins el període i la reserva caduca, la denominació serà baixa al Registre Mercantil Central i se n’haurà de demanar una de nova que es tornarà a sotmetre a qualificació per part del Registrador.

Tot i que el cost no és elevat, s’aconsella fer una cerca a través de les xarxes socials i del navegador d’internet per verificar que no hi ha cap empresa amb aquesta denominació.

Si voleu obtenir el certificat de denominació social, en cas de no trobar-lo i/o de tenir dubtes, us proposem visitar-nos al nou edifici d’EMFO de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, el Mollet HUB, per ajudar-vos a tramitar la sol·licitud de denominació social.

A més d’aquest servei, podeu gaudir d’assessorament pel registre de marques, així com per la constitució de la vostra activitat empresarial.

Contacta amb l’equip d’EMFO al 935705160, info@emfo.cat o per Whatsapp al 679333158

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇