In: Comunicació, General

La majoria dels emprenedors tenen clar que la creació d’un perfil a Instagram, els pot ajudar a construir la seva marca i guanyar visibilitat.

Tot comença amb la creació del compte, però un cop creat apareix el primer obstacle: Quins són els continguts que s’haurien de publicar exactament?

Generar un flux constant de contingut pot resultar tot un desafiament, especialment quan la majoria d’estudis estableixen la importància de fer una o dues publicacions al dia.

Hi ha moltes maneres de compartir continguts a Instagram per mantenir el feed al dia i comptar amb el compromís dels teus seguidors. Per això, és important crear un programa de publicacions per poder definir la teva estratègia a Instagram.

L’estratègia de continguts

Instagram és una plataforma on crear i fomentar les relacions amb el públic objectiu i possibilitar la conversió en clients. Per fer-ho possible és important crear una combinació de diferents tipus de continguts, per tal d’atraure els usuaris en les diferents etapes de recorregut del client que podrien ser els següents:

Publicacions de productes

Les imatges i els vídeos dels productes del negoci són el contingut més esperat a Instagram. Compartir el contingut dels productes ajudarà a impulsar les vendes i promocionar el negoci a Instagram.

Aquestes publicacions es poden centrar en productes únicament o formar part d’una foto on es defineixi un estil de vida, amb un text que sigui interessant i centrats en una emoció, per exemple un estat d’ànim, una associació o sentiment per evocar la idea de la marca per part del client.

Convertir clients amb publicacions de compra

Les publicacions de compra són un tipus específic de publicació de producte que utilitza la funció de l’etiquetatge de productes d’Instagram. Així, els usuaris poder clicar en aquestes etiquetes i obtenir més informació sobre el producte, així com el seu nom o preu. Tornant a fer clic en el producte serà possible anar a una direcció on line, on poden realitzar una compra. Aquestes publicacions possibiliten que sigui més fàcil i convenient pels usuaris realitzar una compra immediata amb el mòbil, el que augmenta les probabilitats de compra.

Behind de scene” (Darrere l’escena)

Als usuaris els hi agrada molt el contingut que hi ha darrere l’escena, perquè crea una sensació de transparència i permet als seguidors conèixer a la persona propietària del negoci i de la marca. Això genera confiança i és una bona idea de post, juntament amb la seqüència d’imatges de productes.

Aquest tipus de contingut no necessita una gran qualitat d’imatge com en altres publicacions. Per això, algunes marques prefereixen mantenir aquest contingut a les stories.

Vídeo en directe

Els vídeos en directe són altres tipus de contingut importants per construir relacions amb els clients ràpidament.

Els usuaris poden actuar amb l’emprenedor a temps real, fer-li preguntes i presentar nous productes. Aquests vídeos es poden publicar al live en les teves stories després. Per obtenir millors resultats amb el vídeo seria convenient:

-Anunciar-ho amb antelació per tal que els seguidors es puguin unir.

-Definir el contingut del vídeo i practicar abans de començar

-Donar temps a l’audiència, almenys 30 segons, incorporant una introducció abans de començar.

-Buscar un espai amb bona il·luminació sense soroll de fons.

Inspirar als seguidors amb una cita

Les frases motivadores -sense abusar- són una  bona via per contrarestar la negativitat que pot aparèixer a les xarxes socials. D’aquesta manera, els usuaris poden relacionar associacions positives entre els seguidors de la marca i del negoci.

Realitzar un concurs d’Instagram

La realització de concursos són una bona manera d’aconseguir engagement o vincle amb els seguidors i també entusiasme amb el negoci i la marca. Els concursos possibiliten que les persones parlin de la marca del negoci i poden oferir proves sòlides i contingut generat per l’usuari.

Enquestes

Publicar enquestes a les stories et permet crear continguts creatius, originals i realment amb diferenciació degut a les infinites opcions que et permet.

A més és una molt bona manera d’establir un diàleg actiu bidireccional amb els seguidors que et proporciona dades útils per al teu negoci.

En definitiva, la gestió de continguts a Instagram no pot ser fruit de l’atzar, sinó que requereix una estratègia centrada a construir una relació amb els usuaris, per tal de convertir-los en futurs clients o fidelitzar-los. Aquest continguts han de respondre a l’estratègia definida en el plan de marketing i de comunicació prèviament definits.

Per a més informació i assessorament, contacta amb l’equip d’EMFO al 935705160, info@emfo.cat o per Whatsapp al 679333158

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇