In: Comunicació, General

La situació derivada de la Covid-19 va plantejar un gran repte per als serveis municipals d’ocupació, formació i emprenedoria d’EMFO, l’empresa pública de l’Ajuntament de Mollet del Vallès per l’ ocupació, formació, emprenedoria i empresa. Malgrat la difícil situació viscuda i les dificultats per poder seguir atenent i mantenir la programació anual, els serveis van continuar funcionant i s’ha seguit amb l’activitat respectant sempre les mesures de seguretat dictades per les autoritats.

Es destaca que en 2020, des dels serveis d’EMFO s’han atès 6.152 persones per orientar-los professionalment, s’han impartit 13 cursos professionalitzadors en els quals han participat 195 alumnes, s’ha ajudat a crear 45 nous negocis i s’han atès més de 2.000 persones emprenedores. També  es van contractar un total 70 persones en plans municipals d’ocupació.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs ha destacat que “ara més que mai és imprescindible que l’Ajuntament esmerci tots els seus esforços en enfortir l’economia que afavoreixi la creació d’ocupació” Segons Monràs “aquest 2021 ha de ser l’any de la recuperació i EMFO seguirà sent una eina útil al servei de la ciutadania molletana pel desenvolupament laboral i econòmic de la ciutat”.

El regidor d’EMFO, Raúl Broto, ha destacat que “el 2020 ha estat un any difícil per a la ciutadania i els serveis d’ocupació de Mollet s’han adaptat a la nova realitat per poder seguir donant el millor servei possible als nostres conciutadans, com a mostra són les prop de 500 persones que han trobat feina gràcies als serveis d’EMFO, les més de 8.000 persones ateses o les prop de 5.000 hores de formació”.

Dades de la memòria per serveis

Servei d’orientació professional

En total, els serveis municipals d’ocupació ubicats a Mollet Orienta van realitzar més de 15.000 atencions individuals durant tot l’any. Això representa que es van atendre 6.152 persones.

Destacar que durant el període de març a juliol, es van atendre 3.278 persones en format telemàtic principalment, fet que representa el 53% dels usuaris atesos durant l’any 2020.

En total, 491 persones han trobat feina amb el suport de l’equip d’EMFO i s’han gestionat 526 ofertes tot i la situació de pandèmia.

PIVEM i plans municipals d’ocupació

Durant el 2020, es van contractar 70 persones en plans municipals d’ocupació a través de 5 programes diferents, entre els quals el pla d’inserció municipal del PIVEM.

Servei de formació professionalitzadora

El servei de formació situat a Mollet Forma ha impartit 13 cursos professionalitzadors en els quals han participat 195 alumnes. En total, es van oferir més de 4.900 hores de formació (un 17,4% més que l’any anterior).

Servei d’emprenedoria i empresa Mollet Hub

Segons les dades del servei d’emprenedoria i empresa MolletHub, durant el 2020 es van crear 45 nous negocis i s’han atès més de 2.000 persones emprenedores. En un any s’han contactat més de 3.500 empreses.

El perfil dels nous negocis creats durant el 2020 amb el suport dels serveis d’emprenedoria i d’empresa MolletHub són dels sectors de comerç minorista, restauració i/o serveis personals.

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇