In: Comunicació, General

L’Ajuntament de Mollet del Vallès posa en marxa un projecte de recollida d’ordinadors portàtils antics o en desús. Els dispositius s’entregaran després a centres educatius o persones en situació de vulnerabilitat de la ciutat. El projecte es basarà en el protocol d’actuació de la ONG Labdoo, que es dedica a recollir ordinadors antics per actualitzar-los i repartir-los arreu del món.

Particulars i empreses podran entregar equips informàtics que ja no utilitzin a l’Espai Mollet Hub o a la Comissaria de la Policia Municipal. Han de ser de manera preferent ordinadors portàtils que s’engeguin i que tinguin almenys un giga de RAM. Han d’entregar-se amb el carregador.

L’Ajuntament formarà equips de voluntaris que esborraran les dades personals i actualitzaran els dispositius amb programes educatius. Les persones que estiguin interessades en ser voluntàries poden escriure a l’adreça electrònica molletcircular@molletvalles.cat.

Segona vida
L’Ajuntament, després, entregarà els equips a centres educatius de la ciutat, alumnes en situació de vulnerabilitat o entitats del tercer sector.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, ha explicat que l’objectiu del projecte és “lluitar contra la vulnerabilitat digital” i ha afegit que “no pot ser que hi hagi nens i nenes que facin els deures amb un telèfon mòbil”. En aquest sentit, ha destacat que aquest és un projecte “d’economia circular tractat des d’una vessant social”.

La representant de Labdoo, Elena Parpal, ha advertit que “l’obsolescència no és dels ordinadors, sinó dels programes instal·lats”. Per aquest motiu, ha assegurat que “un ordinador vell pot tornar a ser eficient, ràpid i potent”. “Un ordinador que era antic i lent pot tornar a ser un bon ordinador i amb programes educatius”.  

Projecte Labdoo

Per a portar a terme aquest projecte, l’Ajuntament es basarà en el protocol d’actuació del projecte Labdoo per a l’eliminació de dades confidencials i la instal·lació de programari eductiu als ordinadors.

Labdoo és una xarxa humanitària internacional de recollida, neteja de dades i actualització d’ordinadors portàtils en desús o que ja no s’utilitzen. Els dispositius són repartits per viatgers voluntaris a escoles necessitades, orfenats o zones de refugiats d’arreu del món. El projecte ha repartit portàtils a unes 600 escoles de 142 països diferents, sense cap cost. El lloc web és labdoo.org.

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇