In: Comunicació, General

El regidor d’Educació i Ocupació, Raúl Broto, ha lliurat el Número d’identificació fiscal (NIF) a les vuit cooperatives escolars que s’han creat durant aquest curs 2021-2022 a Mollet, en el marc del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) impulsat per la Diputació de Barcelona. L’acte d’entrega s’ha fet telemàticament entre aquest dilluns i dimarts, a causa de la pandèmia. El NIF és el codi que permet a les cooperatives constituir-se formalment i poder vendre els seus productes.

El programa compta aquest any amb 200 alumnes de 5è de Primària del Col·legi Lestonnac, l’Escola Montseny, l’Agrupació Escolar Anselm Clavé, l’Escola del Bosc, l’Escola Sant Gervasi i el Centre d’Estudis Mollet.

Per a obtenir el NIF, l’alumnat ha hagut de registrar prèviament a EMFO tota la documentació necessària. Les cooperatives estan actualment dissenyant els logos i valorant quins productes fabricaran. Acostumen a desenvolupar accessoris escolars o clauers fets a partir de la reutilització de materials, com ara capsules de cafè.

Els productes es venen a la Fira de les cooperatives escolars, prevista per al maig vinent si les condicions epidemiològiques ho permeten. Els beneficis es destinen a fins socials escollits per cada cooperativa.

Durant els actes de lliurament, el regidor Raúl Broto ha recalcat als nens i nenes que aquest és un projecte molt interessant per adquirir coneixements “perquè al llarg de la vostra vida sentireu a parlar molt d’emprenedoria i de creació d’empreses”. En aquests sentit, ha recordat que “una empresa ha de fer els mateixos passos que esteu fent vosaltres”. Broto també ha assenyalat que el model de la cooperativa “és més democràtic perquè us haureu de posar d’acord entre tots i totes per prendre les decisions”.

                 

10 anys fomentant l’emprenedoria a les escoles de Mollet

El Programa CUEME arriba aquest curs a la desena edició i l’Ajuntament de Mollet hi ha participat ininterrompudament des del primer any, fomentant els valors de l’emprenedoria a través dels centres educatius. A partir del programa, l’alumnat crea, organitza i gestiona una cooperativa. Els professors reben formació per a poder transmetre les competències de l’esforç, l’autonomia i la responsabilitat.

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇