In: Comunicació, General

L’any 2021, 476 persones van trobar la feina a través de l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO) de l’Ajuntament de Mollet del Vallès. Són dades que es desprenen de la memòria d’EMFO de l’any passat.

Així, a través del Servei d’Orientació, es van atendre 5.089 usuaris, es van gestionar 437 ofertes de feina i 476 persones van trobar feina al llarg de 2021.

D’altra banda, pel que fa els Plans d’Ocupació Municipals, 49 molletans i molletanes van treballar per la ciutat en tasques com ara serveis de consergeria, operaris de neteja, manteniments o agents cívics, entre d’altres.

En referència al Servei d’Emprenedoria i Empresa, ubicat al Mollet Hub, durant el 2021 es van atendre 1.067 emprenedors, es oferir més de 110 formacions online i es van crear 41 nous negocis. Així mateix, també es van signar dos convenis de col·laboració amb la Fundació.Cat, per fomentar la capacitat digital dels nous negocis, i amb PIMEC Vallès Oriental per donar suport a la recuperació i l’impuls de les pimes i els autònoms de Mollet i del Baix Vallès i contribuir  així a la reactivació de l’economia després de les conseqüències provocades per la pandèmia.

Pel que fa al Servei de Formació, s’han ofert 10 accions formatives adreçades prioritàriament a persones en situació d’atur i en ERTO. En total, 716 persones van participar a les sessions informatives i dels 165 alumnes que van iniciar el certificat de professionalitat o la formació en competències  transversals, 123 van finalitzar-lo i 42 alumnes han finalitzat alguns dels mòduls formatius.

El regidor d’Ocupació, Raúl Broto, ha recordat que “Mollet és una de les ciutats on més es redueix l’atur, més de mil persones l’any 2021, malgrat el context complicat que ens ha tocat i encara ens està tocant viure”. El regidor va afegir que “són dades que, en part, responen a l’aposta de l’Ajuntament per oferir formació i plans d’ocupació i a la bona feina que s’està fent des dels serveis municipals d’ocupació”.

Així mateix, Broto també ha destacat que “el 2021 ha estat l’any d’implementar polítiques enfocades a la reactivació de la creació d’ocupació, i des de l’Ajuntament seguirem posant a disposició de la ciutadania i de les empreses tots els serveis municipals necessaris perquè els molletans i les molletanes tinguin més probabilitat de trobar feina”.

 

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇