In: Comunicació, General

L’any 2022, més de 5.000 ciutadans han rebut suport des dels serveis municipals d’ocupació de l’Ajuntament de Mollet del Vallès. S’han creat 48 nous negocis amb el suport del Mollet Hub. I 120 alumnes han finalitzat un certificat de professionalitat. Descarrega-la aquí.

Servei d’emprenedoria i empresa

Segons les dades del servei d’emprenedoria i empresa ubicat al Mollet Hub, durant el 2022 es van crear 48 nous negocis, 7 més respecte el 2021, i s’han atès més de 1.600 persones emprenedores (+17,9% més respecte l’any passat). Segons la forma jurídica, d’aquests nous negocis, 41 són autònoms i 7 s’han constituït com a societat limitada (SL).

D’aquests nous negocis, un total de 8 persones emprenedores han accedit a un microcrèdit per iniciar l’activitat del seu negoci.

El perfil dels nous negocis creats durant el 2022 amb el suport dels serveis d’emprenedoria i d’empresa ubicats al Mollet Hub són de sectors professionals molt diversificats: hostaleria (bars, restaurants, cafeteries); serveis personals (entrenadors personals, perruqueria, manicura, teràpies alternatives, massatges…); educació (idiomes, pedagogia); transport; comerços minoristes (alimentació, vestits de núvia, forn de pa, puericultura, joies,…; serveis TIC (fotografia, dissenyadors web, agència de comunicació).

Servei d’orientació professional

En total, els serveis municipals d’ocupació ubicats a Mollet Orienta es van atendre 5.172 persones individuals (+1,6% més respecte el 2021) fet que en dades mensuals acumulades van representar més de 14.948 atencions individuals (+21,6% més respecte l’any anterior).

El perfil del ciutadà que es va adreçar a EMFO durant el 2022 és molt similar al del 2021: dona (56,3%) de Mollet (68%), d’entre 36 i 55 anys (51,25%), amb els estudis obligatoris secundaris finalitzats  (12,3%) o amb graduat escolar (23,9%), amb un perfil ocupacional de dependenta o auxiliar de comerç, manipuladors, operaris de neteja o de producció, administratius, atenció al client, atenció a persones dependents i/o hostaleria.

En total, 501 persones han trobat feina amb el suport de l’equip d’EMFO, 25 més que el 2021, i s’han gestionat 580 ofertes de feina. En total, s’han assolit 599 insercions, on es comptabilitzen totes les insercions, tenint en compte si una persona ha trobat més d’una feina durant el 2022 (+183 respecte el 2021). Durant aquest any, els perfils més demandats han estat dels perfils administratius, operaris de producció, de magatzem, de muntatge i de manteniment, auxiliars de comerç i personal d’hostaleria (cuina, sala, repartidors…).

Servei de formació professionalitzadora

El servei de formació situat a Mollet Forma ha impartit 8 accions formatives en els quals han participat 155 alumnes. Un total de 120 alumnes han finalitzat el curs complet i per tant, s’han obert les portes a noves sortides professionals. I 35 alumnes han finalitzat alguns dels mòduls formatius sigui perquè han cobert alguna vacant o perquè han trobat feina i no han pogut continuar amb la formació.

Abans de l’inici dels cursos, 859 persones van assistir a les sessions informatives on se’ls explicaven els requisits per participar-hi i les sortides professionals de cada curs. D’aquestes, 479 es van inscriure com a mínim a una de les accions formatives. I un total de 81 usuaris van realitzar proves de nivell per poder accedir a la formació professionalitzadora, ja que no complien els requisits formatius previs.

Plans d’ocupació municipals

Durant el 2022, es van contractar 82 plans d’ocupació municipals,  (27 més que el 2021, tenint en compte les substitucions) a través de 6 projectes diferents, entre els quals els Plans d’Ocupació Municipals de l’Ajuntament de Mollet. Tots els plans desenvolupen tasques d’interès per la ciutat de Mollet del Vallès. Com ara, serveis de consergeria, operaris de neteja o de manteniment, agents cívics, entre altres.

Durant el període de contracte aprenen les tasques i/o reben formació per fomentar l’aprenentatge professional i competencial, incrementant així les oportunitats d’inserció en el mercat de treball en finalitzar el pla. Des de l’inici i durant tot el procés de contractació, es realitzen diferents tutories de seguiment on es treballen les competències bàsiques, tècniques i transversals

Dades atur Mollet del Vallès

El desembre de 2022, Mollet va finalitzar l’any amb un total de 2.746 persones a l’atur i amb una taxa d’atur del 10,92%, segons dades de l’Observatori-Centre d’Estudis del Vallès Oriental. I el passat mes de gener, es van registrar a l’atur 2.766 persones amb una taxa d’atur del 10,99%. Respecte el mateix període del 2022, representa una reducció de 127 persones. I el gener de 2022, la taxa d’atur era de l’11,44%.

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇