In: Comunicació, Emprenedoria, General

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, la regidora d’Ocupació i EMFO, Encarna Ortiz Jurado i la regidora d’Educació, Noa Monràs González, han fet entrega aquest dilluns del NIF a les cooperatives escolars. Enguany, en aquesta iniciativa, participen 284 alumnes de 5è de primària de 7 centres educatius de Mollet. En total es crearan 9 cooperatives.

Per 12è d’any consecutiu, l’Ajuntament de Mollet del Vallès a través de l’Empresa Municipal per a la formació ocupacional i l’ocupació (EMFO) i de l’Institut Municipal d’Educació (IME) continua fomentant la transmissió dels valors de l’emprenedoria als alumnes de les escoles de Mollet del Vallès, a través del programa Cultura emprenedora a l’escola (CUEME), impulsat per la Diputació de Barcelona i Aprendre a emprendre. Aquest any també hi participen set escoles: el Col·legi Lestonnac, l’Agrupació Escolar Anselm Clavé, l’Escola Montseny, el Centre d’Estudis Mollet l’Escola, Sant Gervasi, l’Escola el Bosc i l’Escola Federico García Lorca, que es va incorporar per primera vegada l’edició passada.

En total, 284 alumnes participen en la creació de diferents cooperatives escolars. En total se’n crearan 9. I en concret, en aquesta activitat de lliurament del NIF hi han participat tots els membres de cada cooperativa i el seu professorat.

L’acte de lliurament del NIF es va celebrar a l’IES Aiguaviva el dilluns 20 de novembre. Per tal que tot l’alumnat hi pugués assistir i participar activament es va organitzar l’acte en dos torns. Després del lliurament del NIF, es va impartir un taller d’imatge corporativa per a cada un dels grups d’escoles assistents.

Com a novetat d’aquesta edició, durant el procés de sol·licitud del NIF, es va fer una petita formació als representats de les cooperatives que van presentar la documentació a EMFO. L’objectiu de la sessió va ser explicar-los què és el número d’identificació fiscal i per a què el necessiten com a cooperativa.

El professorat dels centres citats han estat formats per tal que transmetin una sèrie de valors sobre l’emprenedoria als seus alumnes amb l’objectiu de reforçar les competències de l’esforç, l’autonomia i la responsabilitat.

 Per treballar aquests valors se simula la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa escolar de la qual formen part els alumnes de participants.

 Actualment , les diferents cooperatives ja estan constituïdes i es troben en plena fase de disseny dels logos i dels prototips dels productes.

Abans del lliurament de la identificació fiscal de la cooperativa, els alumnes han registrat a EMFO tota la documentació necessària per sol·licitar el document que els ha lliurat oficialment Mireia Dionisio, alcaldessa de Mollet del Vallès i presidenta d’EMFO; Noa Monràs, regidora d’Educació; i Encarna Ortiz, regidora d’Ocupació i EMFO.

L’origen d’aquesta activitat neix de la visita a Valnalón, Ciudad Industrial del Valle del Nalón a  Langreo (Astúries) al maig de 2009. Dues persones de l’equip d’EMFO juntament amb representants de 13 municipis més que configuren Xarxa Local  es desplacen al Valle de Nalón per aprendre del seu model de foment de cultura emprenedora.

 

 

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇