In: Comunicació, General

Mollet HUB ha dut a terme una exhaustiva enquesta centrada en la ciberseguretat, recopilant 100 respostes de membres que inclouen empreses ja consolidades i altres usuaris en fase d’emprenedoria. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és presentar els resultats de l’enquesta per destacar les oportunitats de millora en la prevenció de ciberatacs i incidents, conscienciant així al conjunt del territori sobre la importància d’aquesta temàtica.

Aquesta campanya de conscienciació està vinculada al programa AODL de Transformació Digital i Ciberseguretat del Mollet HUB, amb l’objectiu de promoure les bones pràctiques en la prevenció de riscos de tecnologies de la informació.

Com a resultat d’aquesta enquesta, es van desenvolupar diversos materials: una enquesta, un microsite que ofereix consells pràctics i un conjunt de 8 fitxes informatives destinades a aprofundir en temes específics de tecnologies de la informació i dispositius, integrades al microsite i disponibles en tot moment.

L’objectiu fonamental és obtenir una comprensió precisa de la realitat digital dels emprenedors i empreses assessorats per Mollet HUB. Això proporciona una imatge real de les àrees de millora en ciberseguretat, permetent establir accions futures i proporcionar formació personalitzada durant el 2024.

A mesura que la dependència de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) augmenta, també ho fa l’exposició a possibles incidents i ciberatacs. És imperatiu sensibilitzar i prendre mesures preventives, així com compartir coneixements dins de la comunitat.

 

Es presenten algunes dades reveladores de l’enquesta:

  • Ús de Múltiples Dispositius (100%): Cada enquestat utilitza diversos aparells, des d’ordinadors portàtils i de sobretaula fins a tauletes i telèfons intel·ligents. Assegurar-se que cada dispositiu té un sistema d’accés únic és vital per reforçar la seguretat.
  • Absència de Llicència Antivirus (12%): És preocupant que un 12% dels participants no disposin de cap llicència antivirus. Aquesta manca de protecció implica riscos significatius i pot tenir conseqüències econòmiques negatives.
  • Manca de Còpies de Seguretat (15%): La manca de còpies de seguretat en aquest 15% dels enquestats és inquietant, ja que pot provocar la pèrdua irreversible de dades i interrupcions en les operacions.
  • No Renovació de Contrasenyes (41%): La manca de renovació freqüent de contrasenyes en aquest 41% augmenta el risc d’accés no autoritzat i posa en perill la seguretat de la informació.
  • Manca de Formació en Ciberseguretat (60%): La falta de formació en ciberseguretat en aquest 60% dels enquestats és preocupant, ja que exposa a riscos significatius. Adquirir coneixements és essencial per protegir-se adequadament.

De les diferents variables de l’enquesta, el resultats en el seu conjunt, destaquen la necessitat d’una major consciència i formació en ciberseguretat. Aquesta informació és crucial per millorar les estratègies de seguretat digital i proposar assessoraments i formacions adequades per al 2024. L’enquesta ha sigut una eina valuosa per aprendre i millorar constantment la promoció de la ciberseguretat dins i fora de la comunitat Mollet HUB.

Des de l’equip d’emprenedoria i empresa al Mollet HUB es recorda a tothom que en un món cada cop més connectat, la ciberseguretat és clau i disposar d’informació sobre com fer-ho és la millor defensa.

Informació d’interès relacionada:

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇