In: Atur, Comunicació, Observatori
Elaboració pròpia segons dades Observatori d’Empresa i Ocupació / Hermes, Diputació de Barcelona i Observatori – Centre d’Estudis del Vallès Oriental. També podeu descarregar les dades en format PDF (enllaç).

ATUR MOLLET DEL VALLÈS 2015-2016

Dades expressades en número de persones (Font: Observatori d’Empresa i Ocupació)

TAXA D’ATUR MOLLET DEL VALLÈS I VALLÈS ORIENTAL 2015-2016

Dades expresades en percentatges (Font: Hermes, Diputació de Barcelona i Observatori – Centre d’Estudis del Vallès Oriental)

OBSERVACIONS

Tot i que la línia de tendència del primer gràfic indica una reducció de l’atur a Mollet del Vallès de forma continuada, podem observar que durant els mesos d’estiu hi va haver una reducció important d’aturats però aquest mes de setembre (16%) ha tornat a assolir una taxa d’atur similar al mes de juny d’enguany (16,05%). Aquest mes de setembre s’han registrat 4.086 persones en situació d’atur.

En concret, a Mollet del Vallès, el mes de setembre de 2016 hi ha 548 persones menys registrades en comparació amb el setembre passat; i respecte el mes d’agost, hi ha 53 persones més a l’atur. La diferència interanual del total de les persones registrades a l’atur es redueix en un -11,83%. La taxa d’atur registrada continua sent superior a la mitjana de la comarca del Vallès Oriental segons l’Observatori – Centre d’Estudis del Vallès Oriental (13,88%) on la diferència interanual de persones registrades baixa en un -12,64%, percentatge que representa 3.764 aturats menys en xifres absolutes.

Tot i que a nivell de Catalunya s’han registrat 62.106 aturats menys que el setembre de l’any passat, dada que representa una diferència interanual del 12,10%, arribant als 451.081 aturats. Si ho comparem amb el mes d’agost passat, els nombre d’aturats s’han incrementat en 5.641 persones. Setembre és habitualment un mes d’augment de l’atur, a causa de la fi de la temporada d’estiu. En la sèrie històrica, el nombre d’aturats només s’ha reduït tres vegades aquest mes, els anys 2005, 2006 i 2007 segons el Ministeri d’Ocupació. Enguany però, és el segon mes seguit de creixement del nombre d’aturats registrats, després que a l’agost el nombre d’aturats augmentés de 4.429 persones i trenqués una ratxa de mig any de descensos.

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇