In: Comunicació, General

L’any 2023, 821 persones s’han incorporat al món laboral a través dels serveis municipals d’ocupació de l’Ajuntament de Mollet del Vallès (EMFO). El mateix any, es van realitzar 17.604 atencions a la ciutadania, un 17% més que l’any anterior, s’han creat 47 nous negocis amb el suport de Mollet Hub i 109 alumnes han obtingut el certificat de professionalitat. Són dades que es desprenen de la memòria de 2023 de l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO) de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.  

Descarrega la memòria d’EMFO de l’any 2023 aquí.

Serveis d’Orientació i Ocupació 

Respecte al 2022, s’han realitzat 488 atencions més a la ciutadania, el que comporta un 3,3% més respecte l’any anterior, i s’han inserit 320 persones més que l’any passat, arribant a les 821, un 63,8 % més que al 2022.

En total, s’han atès 15.192 ciutadans i ciutadanes, un 3,3 % més que l’any anterior.   

Així mateix, s’han realitzat 17 xerrades d’orientació laboral a un total de 4 centres de secundària de Mollet del Vallès. Més de 450 alumnes han participat en accions per conèixer el mercat de treball, adquirir recursos de recerca de feina i preparar-se com a candidat.

 

 

Serveis d’emprenedoria i empresa

Segons les dades del servei d’emprenedoria i empresa ubicat al Mollet Hub, durant el 2023, s’han creat 47 nous negocis i s’ha atès a 1.611 emprenedors.

Amb l’objectiu de posar en contacte empreses que necessitaven contractar treballadors i persones en recerca de feina, s’han organitzat dos ‘speed dating’ on han participat 15 empreses i 112 candidats.

Durant aquest any també s’ha creat Mollet LAB, un nou espai de formació, creació i fabricació relacionada amb la innovació adreçat als joves de la ciutat i persones emprenedores de Mollet. 

 

 

Servei de formació professionalitzadora

Un total de 109 alumnes han obtingut el certificat de professionalitat complet, i 21 alumnes, han finalitzat alguns dels mòduls.

Durant el 2023 s’han ofert 832 sessions informatives adreçades a les persones interessades en formar-se. De les més de 800 persones interessades en realitzar un dels 8 certificats de professionalitat oferts, 653 persones s’han inscrit en una de les formacions professionalitzadores.

 

 

 

Plans d’ocupació municipals 

Durant el 2023, es van contractar 98 plans d’ocupació municipals, 16 més que el 2022 a través de 7 projectes diferents, entre els quals els Plans d’Ocupació Municipals de l’Ajuntament de Mollet.

Tots els plans desenvolupen tasques d’interès per la ciutat de Mollet del Vallès, com ara, serveis de consergeria, operaris de neteja o de manteniment o agents cívics, entre altres.

Durant el període de contracte aprenen les tasques i/o reben formació per fomentar l’aprenentatge professional i competencial, incrementant així les oportunitats d’inserció en el mercat de treball en finalitzar el pla.

Des de l’inici i durant tot el procés de contractació, es realitzen diferents tutories de seguiment on es treballen les competències bàsiques, tècniques i transversals

Difusió

Durant el 2023, l’aplicació d’EMFO la van descarregar més de 1.500 usuaris,  els vídeos del canal de Youtube d’EMFO adreçats al foment de l’autonomia de la ciutadania en recerca de feina han superat les 6.900 visualitzacions.

Descarrega la memòria d’EMFO de l’any 2023 aquí.

Obre xat...
1
Hola, Contacta'ns per Whatsapp!
Hola! En què et podem ajudar?
📲 Envia'ns un missatge amb el teu nom i la teva demanda; l'equip d'EMFO et respondrà en breu.👇